Kineziološki trakovi za vsakega pravega športnika

Kineziološki trakovi se uporabljajo pri športni medicini in rehabilitaciji. V začetku so jih uporabljajli predvsem vrhunski športniki potem se je njihova uporaba razširila tudi med rekreativne športnike. Z kineziološkimi trakovi nekoliko privzdignemo podkožno tkivo in s tem povečamo prostor med mišico in kožo, kar povzroči sprostitev pritiska na živčne receptorje. S tem se poveča pretok krvi in hranilnih snovi in zmanjšanje bolečin.

Kineziološki trakovi  20160423_105932  20160423_105847

modra                                            roza                                               črna

Dimenzija: 5cm x 5m

CENIK

Zelo kakovostni kineziološki trakovi, narejeni iz 100% bombaža. Povečajo mobilnost in pospešijo regeneracijo mišic. Oblikovani so tako, da povečuje naravni pretok krvi okrog mišic. So koži prijazni in ji omogočajo dihanje. So vodoodporni, zato ostanejo na svojem mestu tudi po stiku z vodo.

Kineziološki trakovi in njihova uporaba

Pri uporabi moramo biti pozorni, da kineziološki trak namestimo na suho kožo in pri tem pazimo da prej odstranimo dlake in ga namestimo na gladko kožo. Odrezati moramo potrebno dolžino traka tako, da ustrezal mišici. Na koncih trak malo obrežemo, tako da so robi zaobljeni. Mesto bolečine raztegnemo in nalepimo kineziološki trak vzdolž mižice.

Uporabljajo ga profesionalni in rekreativni športniki. Z namestitvijo zmanjšamo mišične krče, nudimo mišicam oporo, izboljša limfno drenažo in krvni pretok. S tem zmanjšamo bolečino ter povečamo mobilnost in regeneracijo. Ta metoda je zelo učinkovita tudi za nevrološke simptome zaradi stimulacije kožnih receptorjev. Kineziološke trakove imajo radi športniki tudi zaradi izboljšanja propriocepcije in kordinacije med tkivi, ki so udeležena pri gibanju.

Prednosti uporabe:

  • valovita oblika dvigne kožo in s tem se izboljša cirkulacija,
  • izdelan iz 100% visoko kakovostnega bombaža, brez lateksa, vodoodporen, zračen in elastičen,
  • vzdržuje prožnost kože in mišic,
  • vsestransko je uporaben, vsaj  za 1200 načinov uporabe
  • prijemljivost traku je nežna in hipoalergena (ne povzroča alergij),
  • je trpežen in ekonomičen.